Judaisztika az ELTE BTK-n HU    EN
ELTE logo Eötvös Loránd Tudományegyetem > Bölcsésztudományi Kar >
Ókortudományi Intézet > Assziriológiai és Hebraisztikai Tanszék
Dept. logo

Hebraisztika:

Gyakran Ismételt Kérdések: minorosoknak

Mi a legfontosabb a minoros tanulmányaim során?

Sok minden van, ami fontos. Itt és most a kommunikáció jelentőségét emeljük ki: minél hamarabb lépjen velünk kapcsolatba, ha bármilyen gondja merül fel! Ha nem világosak a követelmények, ha szüksége van a végzéshez egy ritkán meghirdetett órára, ha konfliktusa támad egy oktatójával, ha egészségügyi problémák merülnek fel, és így tovább.

Mire figyeljek oda végzéshez közeledve?

Már a végzés előtt másfél évvel gondolja végig, mely tárgyai hiányoznak a minor elvégzéséhez. Folyamatosan egyeztessen a szakfelelőssel annak érdekében, nehogy lemaradjon egy kötelező, de csak viszonylag ritkán meghirdetett tárgyról.

Írhatok-e a minoromhoz kapcsolódó témában szakdolgozatot?

Az ELTE szabályzata szerint a major szakjából kell szakdolgozatot írnia. Azonban javasoljuk és támogatjuk azt, hogy a témaválasztásának judaisztikai vonatkozása is legyen. Lehetőségeinkhez mérten minden támogatást meg is adunk ehhez (feltéve, hogy a hallgató is korrekt módon együttműködik a sikeres szakdolgozat megszületése érdekében). Ugyanakkor a szakdolgozat szakos kritériumait, a témaválasztás és a témavezető kijelölésének a módját minden esetben a major szakján határozzák meg.